Γιώργος Παπαχατζής: Ένας δημοσιογράφος που φτιάχνει τα πιο μεθυστικά αρώματα

Γιώργος Παπαχατζής: Ένας δημοσιογράφος που φτιάχνει τα πιο μεθυστικά αρώματα

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018

Πριν λίγο καιρό μου σύστησε μία φίλη μου ένα άρωμα που δεν είχα ξαναδεί και επειδή μου άρεσε πολύ ήθελα να το ψάξω. Ο δημιουργός αυτών των αρωμάτων είναι ο Γιώργος Παπαχατζής, φτασμένος δημοσιογράφος. Παρακάτω θα διαβάσετε όσα ανακάλυψα για το brand Journaper και όσα θέλω να μάθετε για να το γνωρίσετε και εσείς.

«Στη μεν δημοσιογραφία πρέπει να είσαι «μεγάλη μύτη» για να οσμίζεσαι την είδηση και το πού κρύβεται η αλήθεια, στη δε αρωματοποιία για να εμπνέεσαι τον συνδυασμό που θα προκαλέσει ένα positive shock σε εκείνον που θα μυρίσει ένα άρωμα»! Με αυτή την απάντηση του Γιώργου Παπαχατζή, λύνεται η απορία μου για το πώς ένας δημοσιογράφος με θητεία στα μεγαλύτερα αθηναϊκά έντυπα (εφημερίδα Ημερησία, Έθνος, Paper, Icons Travellers, Hilton Magazine) αποφασίζει να στραφεί με πάθος σε σεμινάρια αρωματοποιίας στην Ελλάδα και την Ιταλία για να γίνει ο πρώτος επιτυχημένος Έλληνας αρωματοποιός!

Μια μέρα στο perfume lab της JOURNAPĒR εν μέσω θέρους στην άδεια Αθήνα, με την ακρίβεια του χημικού και την δημιουργική τρέλα του αρωματοποιού, ο Γιώργος αναμειγνύει στα πελώρια γυάλινα δοχεία αιθέρια έλαια από σπάνια φυτά και όχι μόνο που φτάνουν από ολόκληρο τον κόσμο. Και ξαφνικά η δροσιά που φυσά από το παράθυρο φέρνει όλο και πιο έντονα τις νότες από πράσινο τσάι, yuzu, υάκινθο, γιασεμί και φρούτα του πάθους. Είναι το άρωμα Aithria και το 4ο από τη σειρά της JOURNAPĒR (Orossimo, Nychta, Varonos) που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να στείλει νέες παραγγελίες σε Πάρο και Μύκονο.

Αυτό που με έκανε να λατρέψω και τα 4 είναι η μεγάλη τους διάρκεια και η απίστευτη ιδιαιτερότητά τους, γιατί πείτε μου σε ποιον και ποια από εμάς δεν αρέσει να μας σταματούν στο δρόμο και να μας ρωτάνε τι άρωμα φοράμε ή να ασκούμε μια ακαταμάχητη γοητεία στους άλλους; 

Ο Γιώργος αποκαλύπτει ότι στη συλλογή σύντομα θα προστεθεί και το 5ο άρωμα που θα ανατρέψει τα δεδομένα στην αρωματοποιία, ενώ επίσης μετά από μεγάλη ζήτηση θα έρθουν επιτέλους και τα αντίστοιχα κεριά, room sprays και sticks, για να μυρίζει το σαλόνι μας όπως και το άρωμά μας!

Και βέβαια φέτος τα αρώματα του πακετάρονται να κάνουν τις πρώτες τους αφίξεις σε μπουτίκ στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ! Ανακαλύψτε κι εσείς λοιπόν τη μυστικιστική ευωδιά του Nychta, τη γλυκιά δροσιά του Aithria, την ανατολίτικη και στιβαρή ταυτότητα του Varonos και τη spicy και μελιστάλαχτη εσάνς του Orossimo στο www.journaper.com

footer roula

Sign Up