MR. HOT YOGA: O NIKO GEO ΜΑΣ «ΜΥΕΙ» ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ HOT YOGA

MR. HOT YOGA: O NIKO GEO ΜΑΣ «ΜΥΕΙ» ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ HOT YOGA

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Μετά από πολλά χρόνια σπουδών στα οικονομικά, αποφάσισε να αφήσει τα λαμπερά φώτα του Λονδίνου για να ψάξει το δικό του εσωτερικό φως. Ο λόγος στο Niko Geo, δάσκαλο yoga και ιδρυτή του πρώτου hot yoga studio στην Αθήνα.

Μιλώντας λίγο για τον Niko, θα πρέπει να επισημάνουμε το πόσο έχει αφοσιωθεί και εντρυφήσει στη yoga. Πιστοποιημένος σε , Vinyasa, Hot yoga (triyoga UK), γιόγκα γιαεγκύους, Rocket, Broga, Budokon και Yin Yoga, γι αυτό το λόγο δικαίως έχει τόσο μεγάλη ζήτηση στους «πιστούς» της Yoga, ανάμεσα σε αυτούς και πολλά δημόσια πρόσωπα για τα τους οποίους, φυσικά, μας μίλησε.

Ας το πάρουμε, όμως, από την αρχή. Μιλώντας με τον ίδιο τον Niko, τον ρωτήσαμε, τί είναι αυτό που κάνει τη Hot Yoga τόσο δημοφιλή; Όπως μας απάντησε, «H Hot Yoga είναι δημοφιλής σε χώρες του εξωτερικού και έχει γίνει η αγαπημένη ενασχόληση πολλών celebrities τόσο για τα άμεσα και εμφανή οφέλη της, όσο και για τα πιο εσωτερικά που δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Αυτό που κάνει τη yoga αυτή ξεχωριστή είναι οι συνθήκες του δωματίου στο οποίο πραγματοποιείται το μάθημα, 40c και 50% υγρασία. Είναι μία πολύ ασφαλής μέθοδος άσκησης όταν γίνεται ελεγχόμενα στο στούντιο. Εδώ το οξυγόνο ανανεώνεται συνέχεια από σύγχρονα μηχανήματα, δεν υπάρχει έκθεση στον ήλιο και έχουμε εξειδικευμένους δασκάλους να επιβλέπουν τη πρακτική μας. Πολλές φορές με ρωτάνε αν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία, όμως, σε γενικές γραμμές όλοι μπορούν να ξεκινήσουν ανεξαρτήτως επιπέδου.»

Ουσιαστικά ποιά είναι τα οφέλη τα οφέλη της Hot Yoga; Χάνουμε γρήγορα τα περιττά κιλά; Κάνουμε αποτοξίνωση στον οργανισμό μας λόγω της έντονης εφίδρωσης; Ο Niko μας απαντάει «Η ζέστη και η υγρασία στα σωστά επίπεδα και με τα κατάλληλα ειδικά μηχανήματα βοηθάει στην εφίδρωση και στον καθαρισμό των αναπνευστικών οδών. Έτσι, βοηθάει στην απώλεια τοξινών και την μείωση βάρους, αφού στην προσπάθεια του οργανισμού να ελέγξει τη θερμοκρασία του σώματος αυξάνονται οι καύσεις και η εφίδρωση. Επίσης, η ζέστη βοηθάει στην απόκτηση ελαστικότητας των μυών και των τενόντων, αποτρέποντας τραβήγματα και τραυματισμούς, ενώ παράλληλα κάνει τις ασκήσεις πιο εύκολες. Επιπρόσθετα, σε αρκετές περιπτώσεις η hot yoga προτείνεται και σαν μέθοδος αποθεραπείας και για αυτό το λόγο μεγάλο μέρος του πελατολογίου μας απαρτίζεται από αθλητές και επαγγελματίες χορευτές. Κάτι που θα σας εκπλήξει είναι, ότι κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος καίγονται έως και 1000 θερμίδες ενώ χάνονται 1-2 λίτρα ιδρώτα βοηθώντας αισθητά και στην κυτταρίτιδα! Και να σημειώσω εδώ ότι βγαίνοντας από ένα μάθημα Hot Yoga το δέρμα λάμπει, ο μεταβολισμός έχει ενεργοποιηθεί, το στρες έχει μειωθεί και τα οφέλη παραμένουν για όλο το υπόλοιπο της μέρας.»

Φυσικά, στο στούντιο του Niko δε διδάσκεται μόνο Hot Yoga, αλλά και κλασσική Yoga, ενώ λόγω μεγάλης ζήτησης γίνονται πλέον και μαθήματα TRX, pilates, προγράμματα κυκλικής ροής με αλτήρες και πολλά άλλα. Επίσης, να επισημάνουμε ότι προσφέρονται και Hot TRX μαθήματα -στη φιλοσοφία της Hot Yoga , κάτι το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί στην Αθήνα μέχρι στιγμής.

 Όπως μας αποκαλύπτει και ο Niko, στο στούντιο του φιλοξενεί πολύ κόσμο και ανάμεσα σε αυτούς πολλά άτομα της showbiz, με τον ηθοποιό, Αντώνη Φραγκάκη, να παραδίδει μαθήματα Yoga, αλλά και την Ευγενία  Μανωλίδου, τη Ρούλα Κορομηλά, τη Μαίρη Σινατσάκη, τη Ντορέτα Παπαδημητρίου, την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, την Όλγα Μαλέα, τον Άγγελο Μπασινά και φυσικά αρκετά κορίτσια από το χώρο της μόδας και του μόντελινγκ, να είναι λάτρεις του συγκεκριμένου είδους και να μην χάνουν μάθημα!

«Γενικά περνάμε πολύ όμορφα στα μαθήματα! Δεν υπάρχει καμία περίεργη αντίδραση με τους ανθρώπους της showbiz. Αντιθέτως είμαστε όλοι σαν να κάνουμε παρέα χρόνια. Έχουμε δεθεί αρκετά μεταξύ μας και κάποιες φορές γελάμε και αστειευόμαστε, κάποιες φορές μοιραζόμαστε αλήθειες και δυσκολίες της ζωής. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Όταν έχεις ακουμπήσει τόνους ιδρώτα του άλλου, όταν τον έχεις δει χωρίς make up και με χαλαρά ρούχα, όταν τον έχεις δει να γελάει, αλλά και να κλαίει μέσα στο μάθημα, πλέον μπορείς να πεις ότι έχει σπάσει ο πάγος!»

 Να πούμε ότι η νέα διεύθυνση του Hot Yoga Studio είναι η Άγγελου Σικελιανού 11, στο Νέο Ψυχικό, με το στούντιο να είναι πολύ μεγαλύτερο, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες για περισσότερα μαθηματα Hot και non hot yoga. Όπως μας πληροφορεί και ο Niko σχετικά με αυτό «Τελικά αποφασίσαμε να διπλασιάσουμε το στούντιο μας σε μέγεθος. Αλλάξαμε κτήριο, χτίσαμε από την αρχή κάθε γωνία του στούντιο και ανοίξαμε με 2 πλέον αίθουσες, με 12 δασκάλους στο δυναμικό μας και πιο πολλές τάξεις στο πρόγραμμά μας! Ήδη κάνουμε συνεργασίες με άλλα στούντιο και φέρνουμε διάσημους guest από το εξωτερικό. Προσφέρουμε εκπαιδεύσεις δασκάλων 200 και 300 ωρών και από τον Ιανουάριο του 2019 θα εκπαιδεύω ο ίδιος δασκάλους κάθε μήνα εκτός από την Αθήνα, στην Κύπρο, τη Ρώμη και το Παρίσι.»

Τέλος, να πούμε ότι τον Niko θα τον βρει κανείς να διδάσκει στο Hot Yoga Studio μόνο από Τρίτη έως Πέμπτη, καθώς αφιερώνει Παρασκευή – Δευτέρα στα εκπαιδευτικά σε Αθήνα, Κύπρο, Ρώμη και Παρίσι.

footer roula

Sign Up