«Άστα τα μαλλάκια σου…»

«Άστα τα μαλλάκια σου…»

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Γράφει η ηθοποιός & youtuber, Αναστασία Τσιλιμπίου

Τα μαλλιά, είναι για κάθε γυναίκα πάνω στη Γη, ένας έρωτας που έχει βαθιές ρίζες. Από ένα εντυπωσιακό χτένισμα, σε μια τεμπέλικη πλεξούδα, σίγουρα, δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει συνδεθεί συναισθηματικά με τα μαλλιά της.

Ξανθά ή μελαχρινά, κοντά ή μακριά, όλες κάποια στιγμή ρίξαμε δάκρυα για τα μαλλιά μας, όταν ο κομμωτής τα έκοψε παραπάνω από όσο έπρεπε, άλλες εκνευριστήκαμε όταν δεν κάθισε το μαλλί από την υγρασία και παραδίδοντας τα όπλα, αποδεχτήκαμε το bad hair day που μας περιμένει, ενώ κάποιες από εμάς χρησιμοποιήσαμε την αλλαγή στα μαλλιά μας για να νιώσουμε ανανεομένες μετά από έναν χωρισμό.

Έχοντας μακριά μαλλιά η ίδια, το hair routine μου, αποτελεί ιεροτελεστία της ζωής μου, γιατί εκτός από την μεγάλη αγάπη που έχω για αυτά, θέλω πάντα να φαίνονται υγιή, μιας και έχω επιλέξει το επάγγελμα του ηθοποιού. Και επειδή πολλές φορές μου έχει ρωτηθεί, ποιο είναι αυτό το routine που ακολουθώ, ορίστε κάποια από τα δικά μου μυστικά.

Πάντα φροντίζεις να εντάσεις στο πρόγραμμα σου μια φορά την εβδομάδα την χρήση μάσκας μαλλιών. Αν οι εμπορικές μάσκες δεν σε ικανοποιούν, μπορείς πολύ εύκολα, με μέλι και πηχτό γάλα να δημιουργήσεις μια φυσική μάσκα κατά της ψαλίδας.

Απέφυγε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι, για να δίνεις την ευκαιρία στα μαλλιά σου να κάνουν και αυτά τρίμηνες διακοπές-εξάλλου το wet look είναι διαχρονικά sexy.

Αν θες να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να ξανθύνουν με φυσικό τρόπο, μπορείς να ψεκάζεις τις ρίζες των μαλλιών σου με γερμανικό χαμομήλι-το οποίο μπορείς να προμηθευτείς από κατάστημα μπαχαρικών-και κάθοντας στον ήλιο.

Αν σε ταλαιπωρεί η τριχόπτωση, αρχικά χαλάρωσε, το στρες δεν βοηθάει τα μαλλιά σου και ύστερα, ένταξε στην διατροφή σου τους ξηρούς καρπούς ή τον αρακά που περιέχουν συστατικά σημαντικά για γερά μαλλιά.

Και αν ποτέ κανείς σου πεί ότι έχεις τόση ψύχωση με τα μαλλιά σου, απάντησε του με ένα δυναμικό hair flip!

Την Αναστασία μπορείτε να βρείτε στο YouTube & Instagram

footer roula

Sign Up